13 aprilie 2011

Faith. Love. Hope

Azi a avut mama o clienta deosebita :) Maica superioara de la Congregatia SOA a Episcopiei Romano-Catolice, din Bucuresti. Detalii despre congregatie gasiti aici . Sora Felicia, o prezenta nebanuit de calda, o prezenta blanda si calma, un om de-o finete rar intalnita, m-a cucerit imediat si m-am lasat prinsa, pe nesimtite, in pledoaria ei pentru Dumnezeu .( a se citi : daca deja ti se pare plictisitor poti sa iesi de pe blog )
Printre pilde, vorbe de duh si ochii mei inlacrimati :p am intrebat-o :
"Ce se intampla cand ti se clatina credinta ? Cand iti vorbeste acel pitic ascuns in cap si-ti zice : Hai bai mincinosule, ma lasi? Doar stii si tu ca nu te aude nimeni ... "
Si cu zambetul distinctiv, linistitor imi raspunde :
"Acel "pitic" este raul, ispita.
De obicei , credinta noastra e intarita in urma indeplinirii unor rugaciuni catre Tatal. Cand ne rugam si nu primim pe moment ceea ce cerem, avem tendinta sa ne indepartam si sa renegam existenta Lui. Ceea ce nu stim insa, e faptul ca Dumnezeu ne iubeste si ne asculta de fiecare data dar are un plan pentru noi.  Si daca nu iti ofera ce iti doresti tu inseamna ca are altceva pregatit pentru tine; sau daca te rogi pentru un anumit lucru si nu-l primesti inseamna ca nu este bun si te apara, te scuteste de neplaceri si suferinta. Asadar ai rabdare si asteapta cu seninatate si liniste ceea ce are El sa-ti ofere si nu uita sa-I multumesti de fiecare data ! "
Tu? Cata credinta ai ?

P.S. Ne-a adus si un cadou cu ocazia sarbatorilor de Pasti, un ornament foarte frumos lucrat de catre ea si copiii unui orfelinat :x


2 comentarii:

  1. Ti-am spus sa ma mai intrebi si pe mine, iti dadeam acelasi raspuns, l-am auzit intr-o perioada in care eram atent la orice pentru anumite dorinte sau nebunii si il tin minte foarte bine si acum, acest raspuns a fost inclus in predica de la Pastele trecut la biserica unde am fost... dar totul trebuie sa constea intr-o credinta fara de judecata si fara de intrebari....

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos...nu conteaza cat oferi, ci conteaza dragostea cu care oferi, ceea ce primesti poate reprezenta o picatura dintr un ocean, dar daca acea picatura nu ar exista,i ai simti intens lipsa:)

    RăspundețiȘtergere