19 septembrie 2011

Eu si-o Carte

Stau ca "blonda" si ma intreb "Cum am putut sa n-o citesc pana acum?!!"
Va scriu la finele lecturarii mele, dupa un set de fiori si piele d-aia de gaina lasate de "Alchimistul" lui Paulo Coelho.
O recomand din toata inima! O cartulie micuta, de 189 de pagini, pe care o devorezi in 3-4 ore - ia cartea cu tine si in pauzele de fumat ( e mai savuroasa :P) - si din care nu ai cum sa nu extragi ceva pasaje, citate, pe care sa ti le notezi cu pixul intr-un carnetel. E grozav!
Recunosc ( lipsita de modestie, de data asta) ca trebuie sa ai o anumita inclinatie si sa vezi viata dintr-o anumita perspectiva, pentru a te atinge mesajul autorului si pentru a fi si tu la fel de incantat(a) de poveste pe parcursul ei, implicit de final.
Nu vreau sa pomenesc nimic din subiectul cartii (nici nu trebuie, de altfel), va las sa o descoperiti daca sunteti tentati sa o cititi si las aici unul din pasajele pe care le-am scos eu. O personificare definita de simplitate si veridicitate.
 Lectura placuta!
< Chiar daca eu mai cîrtesc putin (spune inima), o fac pentru ca sunt inima de om si inimile oamenilor asa sunt. Le este teama sa-si indeplineasca cele mai indraznete visuri, pentru ca li se pare ca nu merita sau nu vor reusi. Noi, inimile, murim de frica numai la gandul unor iubiri care dispar pentru totdeauna, la clipe care ar fi putut fi bune si n-au fost, la comori care ar fi putut fi descoperite dar au ramas pentru totdeauna ingropate in nisip. Pentru ca atunci cand se intampla asa ceva, suferim ingrozitor. >

< De ce inimile nu spun oamenilor ca trebuie sa-si urmeze visele? Pentru ca, in cazul acesta, inima sufera cel mai mult. Iar inimilor nu le place sa sufere […] Si atunci, noi inimile, vorbim din ce in ce mai incet, dar nu tacem niciodata. Si evitam ca vorbele noastre sa fie auzite; nu vrem ca oamenii sa sufere ca nu si-au urmat inimile. >

2 comentarii:

  1. Total de acord cu tine , mai ales ca m ai contagiat si pe mine cu acest Coelho care mi a raspuns la multe intrebari...mami, puuuup.

    RăspundețiȘtergere