27 iunie 2011

Compromis vs. Principii morale

" Hai papusa, te invit la o cafea la mine in birou sa-ti negociem salariul. Vrei si-o promovare? Iesim la cina in seara asta."

Traversam o perioada pe care as numi-o "revolutie sexuala". Sexul conduce. Sexul promite, castiga, obtine succese, realizari profesionale, bani si faima.
Dai cu fundu' - ai, nu dai - n'ai!
Ne confruntam cu legea junglei aplicata in cel mai josnic mod - fiecare face ce-i tuna mintea si fiecare ajunge unde-si doreste, calcand pe cadavre, in limita egoismului si a nesimtirii de care dispune, desigur!
Trebuie sa fim realiste, fetelor si sa recunoastem ca asii sunt in manecile noastre si ca beneficiem de un numar de calitati si avantaje ce garanteaza (mai devreme sau mai tarziu) succesul nostru pe plan profesional.
Abordam calea cea mai simpla ( doar ce importanta mai are bagajul nostru de informatii?), ne plimbam picioarele, miscand lasciv din solduri, fluturam din gene si zambim printre buze d'alea rosii, trecem cu mana prin par, ne asezam pe scaun picior peste picior si tragem cu putere aer in piept ... Wow! L-am pus in c*r!!! Ce poate fi mai de efect decat o asa atitudine? Un CV foarte bun si o pregatire profesionala smechera ? Neah!
Daca mai esti si priceputa la capitolul "prestari servicii" , te-ai scos! Lumea e a ta! :-)

Ce ne facem daca suntem principiale si avem in spate o educatie, un bun simt si o stima de sine crescuta? 
Ce ne facem daca nu suportam avansurile si mainile scarboase ale unor libidinosi disperati dupa prospaturi?
Ce ne facem daca ne creaza repulsie privirea sclipitoare si zambetul tampit de animal salbatic care-ti promite marea cu sarea in schimbul unor "favoruri" ?
Ce ne facem daca dai din coate si te chinui sa atingi un prag si vine una, care a stiut cum sa se miste si cum sa stea, si-ti face vant ... ?
Ce ne facem? Dam din buza :-)
 Asta-i jungla croita intre oamenii civilizati, bazata pe compromisuri, pe ochi inchisi si dinti stransi. Cu un whiskey inainte si un dus dupa, mergi mai departe, urcand inca o treapta in evolutia ta sociala, financiara, profesionala.

Tu ce preferi? Sa fii fata buna si desteapta sau fata rea si descurcareata? :-)

O seara placuta!

Un comentariu:

  1. nu voi comenta decat "Dai cu fundu' - ai, nu dai - n'ai!" nu te obliga nimeni aasta daca o faci o faci din propria initiativa toata lumea merge dupa premisa daca merge merge, e ceva normal :)

    RăspundețiȘtergere