1 iulie 2010

Despre mine [ part I ]

Am vrut sa ma detasez, intr-o zi, de mine, sa-mi ies in fata si sa-mi privesc fiecare punct si virgula. Nu am reusit, desigur. Am incercat sa-mi fac ordine in amintiri reusind astfel sa-mi conturez personalitatea atat cat reiese din ceea ce am fost pana ieri. Ceea ce sunt azi completeaza conturul care-mi va iesi maine.
Ma frapeaza faptul ca pentru mine foarte putine lucruri sunt cu adevarat importante. Ce e important pentru tine, sau pentru tine ori pentru tine ... pentru mine nu conteaza deloc; si ce e important pentru mine ... pe tine te lasa rece.
Nu ma deranjeaza deloc ca suntem firi diferite.

Pentru mine cel mai important lucru este puterea cu care depasesti momente.
Pentru mine cel mai important lucru este ambitia de a-ti crea viata pe care ti-o doresti.
Pentru mine cel mai important lucru este sa-ti iei deciziile singur, fara sa tii cont de nimeni si de nimic.
Pentru mine cel mai important lucru este sa fii multumit de ceea ce alegi si sa dormi impacat cu deciziile tale.

Din toate polemicile mele si din sfaturile pe care le ofer si din impresiile pe care mi le afisez fara nici o retinere, se poate interpreta usor ca eu duc viata perfecta. Nici pe departe ....
Insa cu fiecare moment vreau sa ma bucur de fiecare lucru important. Din fiecare zi, din fiecare situatie, din fiecare intamplare lupt sa-mi aleg lucrurile importante. Din fiecare experienta vreau sa prind partea cea mai buna. Din fiecare om sa iau toata dragostea.

Din viata mea sa smulg zambete. Multe zambete ...

7 comentarii:

  1. DOAMNE.............cum cresti!!! Si atat de frumooooooooooos. mami.

    RăspundețiȘtergere
  2. Huuuuuuuh!!!!
    Doamne dar ce densitate!!! Pari atat de timpurie pentru o asa abisalitate. Jos palaria celor ce au contribuit la asta, jos palaria in fata afectului tau, jos palaria in fata intelectului tau. De unde abilitatea de a vedea atat de bine lumea de sus, ca intreg si a nu o privi de sus? Ci ca parti? Si nu pot sa nu trimit gandul si la felul cum definesti femeia, cum detasezi parti din intreg si cum apoi le reansamblezi, de parca ai crea-o. Gandeam (gresit de buna sama) ca doar un barbat poate vedea asa frumos femeia. Halal sa-ti fie Fata Draga. Ioan

    RăspundețiȘtergere
  3. nu pot decat sa ma bucur cand primesc asemenea aprecieri ! paradoxul e ca nu ma recunosc cand scriu, ca ador sa ma pierd intr-o lume inteleasa doar de mine, ador sa creez si sa-mi imaginez. cineva drag mie mi a spus ca al doilea nume pentru mine e Imaginatia :) imi place sa cred ca existenta mea e impartita. ca frumosul in viata mea e tocmai modul in care percep viata...

    RăspundețiȘtergere
  4. IMAGINATIA! Fain. Mintea descopera cele ce sunt. Imaginatia creaza cele ce inca nu-s.

    RăspundețiȘtergere
  5. DAR, PENTRU A TRAI, MUSAI SA EXISTI !!!

    Uneori, cand otrava isi cauta clienti, ochii ei sunt verzi.
    Alte ori, cand laptele stelelor isi rafineaza cararile, ochii lui sunt albastri.
    La capatul zilei, cand incepe protocolul amurgului, ochii lui sunt ruginii. Dar noi despre cine vorbim? Despre Mediterana? Despre Sofia Loren? Si una, si alta apartin celor care au stilizat furia.
    Sa ai curajul, tupeul, sa risti a gandi, vorbi, dar mai ales a crede in posibila fuziune intre gratie si frica, in posibila completare a deavolilor cu zanele, mi se pare, a oferi obiditului pamantean, sansa de a vedea “sansa”!!!
    Cetitorule, daca te-ai initiat in alt alfabet decat cel in care scriu, avem ceva comun : culoarea sangelui.
    Demonul irezistibil ca si lumina asasina, sa nu te faca a te retrage, ci sa crezi cu tarie, cu disperare, ca ai de dat, ca esti dator sa dai, ca–i musai sa-i inveti. Esti refractat? O.K!
    Prin prisma convingerii tale, despre a fi dator, scoate biciul, dupa chipul si asemanarea Exuperyana!!!

    "Ti-ai facut din risc, o profesiune de credinta; Nu-i nimic nedemn in asta, asa grait-a Zarathostra".
    "In avionul de vinatoare, pilotul, oricare i-ar fi nationalitatea, forma ochilor sau culoarea pielii, sa fie oare doar o santinela inutila a diminetii, denuntata de farisieni? Este el oare cavalerul fara armura, urmas al lui Guinemes ori Persifal? Sau pedestrasul anacronic,executant al josnicelor opere ale politicienilor?
    A face din farmecul riscului,o profesiune de credinta, nu este specific omului ratat, este dinpotriva, apanajul omului incarcat de AMINTIRI, PRIETENII, si PASIUNI."
    "Odata asezat in scaunul sau de catapultare, cu parasuta fixata, casca ajustata si cupola zavorita, pilotul se afla singur,
    dintr-o data.Este solitudunea absoluta a duelistului, care odata cu incingerea spadei, are certitudinea ca nu exista cale de intoarcere".
    "Cati sunt cei care la rasaritul soarelui, cu spada in mina, sunt capabili sa fixeze reflexele reci ale lamei de otel, din
    ochii omului pe care va trebui sa-l ucida sau de care va fi ucis?"
    "Putini sunt cei care in intensitatea nemiloasa a cerului, pot infrunta un avion inamic,rapid si tacut ca un peste, amenintator
    ca o cobra.Putini sunt cei care vor indrazni, zile si luni in sir, sa infrunte ochiul cercetator si rece al rachetelor
    care rasar din neant, roboti programati sa ucida.
    -CURAJUL FIZIC, INGEMANAT CU CEL MORAL, SEPARA IN FINAL BOABELE DE PLEAVA-".

    RăspundețiȘtergere
  6. INVIEREA


    Cind ma asigurai despre invierea ce se apropia,se prefigurau trairi de flaut, in noaptea cand lumina se mai odihnea o vreme, nebagand in seama intunericul muribund. Hei noapte!!!.. am strigat, ai sa mori
    flamanda! Si ingerul a strigat si Lira a sunat. Eu vanatorul de cearcane, credeam ca ma pot iubi cu un lan de frezii, in odaia campului surd, raspunzand unui fuior de intrebari, in versuri nescrise dar oftate.
    Eram cersetorul muiat in Dumnezeu, de pe aripile unui nor cu boruri netriste. Uitam o clipa gustul amar al miezului serilor si noptilor condamnatilor. Sufletul a dansat pe buza unui pahar, cuvintele s-au dezbracat de rochii,aratandu-mi de o palma iubire. Accept ca floarea de mire va muri de plans. Dar vreau sa-mi torni inca multi vulturi,atat cit timpul va ninge si pentru mine..

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna sa-ti fie inima TINERETE!!! Este ziua ta si nu vreau sa lipsesc din ea. De aceea, ingaduie-mi te rog sa-ti urez La Multi Ani si buni. Sa ai in viata de ales si sa alegi inspirata, asa incat sa dobandesti frumos, bun si durabil. La anii '67 si apoi incoace, Paul Anka, avea camntecul in voga: "La Multi Ani dulce copila."
    As vrea sa ti-l pot canta, dar asa, doar ti-l dedic, cauta-l si asculta-l.
    Te blestem sa fii gericita. Ioan

    RăspundețiȘtergere