1 octombrie 2009

Ilinca

"A!!!" - Un sunet. Un tipat scurt dar puternic. Doua palmute bat in ritm jucaus, inca un sunet, gangureste, tipa iar , se rostogoleste , se ridica, gangureste. Iar tipa . Somnoroasa, deschid un ochi si o vad: nasucul abia daca ii ajunge la marginea patutului,manutele strang cu incredere aceeasi margine, ochii mari, albastrii sunt tinta asupra televizorului. Tipa ! Scurt si puternic. Se cearta cu Mircea Badea, In gura presei.

Nu vreau sa ma ridic, sa-i distrag inca atentia. E minunata !
S-a plictisit de Badea, se tranteste in fundulet, intoarce capusorul si ma vede. Ii zambesc si vorbesc cu ea.
"Neatza moatza ! Ce faci tu acolo papusica mica?"
Am dat startul ! Intr-o secunda e in picioruse, agatata de marginea patutului, cu un zambet larg pe fata si o privire care te topeste instantaneu. Ma ridic si intind mainile spre ea - " hai , hai la alisu " . Se aseaza in fundulet si bate din palme ( e semn ca vrea ). O iau in brate, ii iau capusorul intr o palma si o pup atat cat sa nu o sufoc/deranjez/enervez/plictisesc . "Ti-e fomita putza mica? "  .... si a inceput ziua cu Ilinca .

Cand o vezi prima data si ii cunosti parintii, primul lucru care il spui e : " E Gelu in picioare ! Ptiu sa nu fie deochi, da frumoasa mai e "
Eu am zis intotdeauna ca seamana si cu Ramona. Si seamana !! E frumoasa rau !
Ilinca e o Fecioara nascuta pe 25 august 2008 iesita din comun. Ce remarci prima data la ea e Energia. Te uimesti, obosesti numai sa te uiti la ea . E iute, foarte iute. Istetimea si strengaria sunt puncte forte la Ilinca; obtine ce vrea,pe loc ! Veselia si inocenta, gesturile nostime, grimasele fetei ... toate sunt lucrurile care te fac sa o adori de cum o vezi.
Copilul pe care il tii in brate, il privesti si pentru un moment uiti ca esti om mare, uiti ca ai datorii, uiti ca suferi sau ca esti singura.Cu Ilinca nu esti niciodata singura...
Mi-e dor de Ilinca la fel de mult pe cat o iubesc. Foarte mult !

 
 
 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu